SPA starostlivosť o telo - ako (a ktoré) vône nás uvoľňujú a revitalizujú

Vône sú spúšťačmi spomienok, nostalgie a emócií. Ovplyvňujú našu náladu, dokonca aj určité stavy, takže môžu dokonca zmierniť bolesti hlavy - v závislosti od pocitu šťastia a citlivosti tela. Ak vy osobne uprednostňujete neparfumovanú pleťovú kozmetiku a napriek tomu chcete svojej starostlivosti dodať trochu pôvabu, ktorý vás rozveselí a uvoľní, parfumové telové prípravky s luxusnými a komplexnými vôňami sú niečo, čo vo svojej kúpeľni potrebujete. Je dobré vyberať si vône podľa parfumových tónov, ako pri parfumoch. Nižšie uvádzame niektoré z historicky najvýznamnejších a najobľúbenejších. Výber podľa poznámok umožní cielené vyhľadávanie vhodných vôní, ale aj jednoduchšie kombinovanie s obľúbenými parfumami.

Ruža

Tak ako existuje „malý milión“ druhov ruží, existuje aj enormné množstvo ružových vôní. Často je táto vôňa polarizujúca a mnohí si ju spájajú výlučne s jednou, trochu retro až staromódnou, „zaprášenou“ a niekedy pudrovo-ťažkou vôňou ruže. Toto je však len jedna z možností. Vôňa ruží sa môže prikloniť k zelenej strane, najmä ak je parfumová kompozícia posilnená pelargóniou a zelenými tónmi, ako je galbanum a listy fialky. Ruža môže tiež voňať veľmi mladistvo, optimisticky a sviežo, ak kompozícia obsahuje ovocné a sladké tóny ako grapefruit, hruška, malina, santalové drevo a vanilka. To sú niektoré z poznámok, ktoré zdobia vôňu z nášho ružového radu pre starostlivosť o telo. Vôňa ruží uvoľňuje stres, podporuje pozitívnu náladu a podľa niektorých štúdií zlepšuje aj koncentráciu.

ružový rad zloženie vône

Ylang-ylang

Mnohí túto parfumovú nôtu a kvet nepoznajú, no je vložená v suchom oleji či telovom mlieku z magického radu. Má bohatú, zmyselnú a takmer "zamatovú" vôňu, ktorá jednoducho evokuje krémovosť, leto, opojenie a exotiku. Rovnako ako ruža, ylang ylang môže znížiť stres a úzkosť a podporiť pocity pokoja a relaxácie. Okrem toho sa vôňa ylang ylang spája so zlepšením nálady a zvýšením pocitu šťastia. Môže zvýšiť sebavedomie a pocity príťažlivosti a používa sa v aromaterapii na dosiahnutie emocionálnej rovnováhy. Hovorí sa, že vôňa ylang-ylang môže zlepšiť kvalitu spánku, ktorý je nevyhnutný pre všeobecnú emocionálnu pohodu. Pre svoju silu a penetráciu sa často používa uprostred parfumovej kompozície alebo parfumovej pyramídy, podobne ako v našich magických produktoch, kde je v spoločnosti kokosu, vanilky, jazmínu, broskyne...

magický rad zloženie vône

 Céder

Milovníci upokojujúcich a uzemňujúcich tónov si prídu na svoje pri cédri. Céder má výraznú, bohatú a zemitú vôňu, ktorá je často popisovaná ako drevitá, jemná a balzamová. Jeho vôňa je svieža, prenikavá, energická, ale aj teplá, so živicovým a korenistým nádychom. Ak by sme mali hovoriť o asociáciách, céder rozhodne naznačuje umiernenosť, hĺbku, pohodlie, múdrosť, sebavedomie a pohodlie. Vďaka svojim vlastnostiam sa céder často používa ako základ v parfumoch, kde môže poskytnúť trvanlivosť a stabilitu vonnej kompozície. Je dôležité poznamenať, že túto poznámku milujú rovnako ženy aj muži a je úplne unisex, pokiaľ ide o jej nosenie.

Vanilka

Hrejivá, gurmánska, sladká, jemná, zvodná, prenikavá, príjemná, lahodná, jemne dymová, jemne korenistá a neodolateľná... To všetko sú vlastnosti silnej vanilkovej vône, o ktorej sa hovorí, že je ako afrodiziakum . Skutočnosť, že sa nachádza v mnohých parfumoch, určite pomáha. Vanilka má určite upokojujúci účinok, ktorý môže pomôcť znížiť stres a negatívne každodenné emócie. Vôňa vanilky mnohým z nás pripomína krásu sviatkov, teplo domova a trávenie chvíľ s najbližšími pri sviatočných sladkostiach – vanilka však nie je len zimná vôňa. Veľmi dobre sa nosí v lete a ako poznámku nájdete aj v Magickom suchom oleji a ďalších produktoch z tejto kolekcie. Jeho teplá a sladká vôňa pomáha vytvárať pocit uvoľnenia a pohodlia, čo prispieva k relaxácii a revitalizácii. Vďaka svojim upokojujúcim vlastnostiam môže vanilka zlepšiť kvalitu spánku. 

krištáľový rad zloženie vône

Sladké drievko

Vôňa sladkého drievka je často polarizujúca, pretože tí, ktorí ju často nachádzajú v čajoch, vedia, kde dodáva sladkú bylinkovú nôtu. V parfumoch je úplne úžasná, pretože prináša ďalšie teplé, orieškové a gurmánske tóny. Je to hlboká, silná, bohatá a sladká vôňa s nádychom zemitosti a korenia podobného anízu. Sladké drievko môže mať aj jemne „čajovo“ trpko-bylinkovú vôňu a presne takéto tóny mu dodávajú komplexnosť a hĺbku. S tónmi ako mandle a tonka, vanilka a jazmín, ako je to v prípade krištáľového radu body care produkov, vôňa sladkého drievka vyniká svojou hrejivosťou, komfortom a komfortom – a takéto vlastnosti určite vyvolávajú pocity uvoľnenia a revitalizácie.