Ako si udržať krásne a zdravé vlasy v lete

Počas roka sa o vlasy staráme a užívame si ich lesk a vitalitu. S príchodom leta často prepadáme v skúške starostlivosti o vlasy. Práve z tohto dôvodu si v rutine zopakujeme kľúčové tipy na starostlivosť, triky a produkty, ktoré sú nevyhnutné, ak si chceme udržať tempo rastu vlasov a upravený vzhľad aj v tých najhorúcejších mesiacoch.

Pred odchodom k moru skráťte konce

K nášmu obľúbenému kaderníkovi chodíme väčšinou po letnej dovolenke, no niekedy je dobré si termín vopred zarezervovať. Ak si všimnete, že končeky vlasov sú už rozštiepené. Pred odchodom do prímorskej destinácie si vlasy skráťte o pár centimetrov. Vlasy sa budú menej zamotávať a tým pádom aj menej poškodzovať.

Umyte si vlasy, keď potrebujete, nie vtedy, keď vám to povie Tik Tok 

Rady typu ako navyknúť vlasy a vlasovú pokožku na neumývanie alebo dlhšie pauzy medzi umytiami, sú bežné a mimoriadne poškodzujú mikrobióm vlasovej pokožky. Naša pokožka hlavy je vlastne predĺžením tváre, teda pleti. Tvár si čistíme aspoň dvakrát denne, v lete podľa potreby pokojne aj o niečo častejšie. Prečo by si ju mala pokožka hlavy v tom prípade „zvyknúť“ umývať si ju napríklad raz týždenne? Naša pokožka hlavy sa potí, vylučuje sa prirodzený tuk, ktorý následne oxiduje. V kombinácii s vlhkosťou vzniká komplikovaný komplex podmienok pre vznik svrbenia a lupín, vypadávanie vlasov a ďalšie nepríjemné sprievodné javy nerovnováhy kožného mikrobiómu. Vlasy je potrebné umývať v závislosti od toho, ako je pokožka hlavy mastná. Ak je mastenie mimoriadne silné, môže to byť každý deň.

Olival ricínový šampón

 Po kúpaní v mori alebo bazéne si zakaždým umyte vlasy

Niekto by povedal, že slaná voda dáva ten bohémsky vzhľad strapatých kučier a vĺn, ale v skutočnosti vysušuje pokožku hlavy a vlasy. To isté platí aj o plávaní v bazéne, teda chlórovanej vode, ktorá okrem toho, že ovplyvňuje lesk vlasov, môže ovplyvniť aj samotnú farbu. Aby ste sa vyhli vysúšaniu a lámaniu vlasov, dehydrovaniu a nedostatku pružnosti. Po kúpaní si aspoň umyte vlasy a ideálne stav je, že si ich umyjete s celou štandardnou rutinou a s olejčekom na končeky po vysušení vlasov.

 Vyhnite sa teplu, ale nie fénu

Kulmu, žehličku na vlasy a iné stylingové prostriedky pracujúce s teplom by ste mali nechať na chladnejšie dni či špeciálne príležitosti. Zato fén je nevyhnutný. Po umytí je dobré vlasy vysušiť aspoň pri korienkoch. Príliš dlhé ponechanie pokožky hlavy vlhkej môže spôsobiť tvorbu lupín a vytvoriť vhodnú „pôdu“ pre rozvoj neželaných „obyvateľov“ našej pokožky hlavy. Sušenie treba zapnúť na nižšom stupni tepla a pri sušení treba fén posunúť aspoň o 20 cm od vlasov.

Sérum pre rast vlasov so senovkou Olival

 Chráňte vlasy a pokožku hlavy pred slnkom

Je známe, že UV žiarenie pôsobí na pokožku, no menej sa vie, že negatívne pôsobí aj na vlasy. Okrem toho, že sa na slnku môže spáliť aj samotná pokožka hlavy, tie isté slnečné lúče „spália“ vlasy. Vlasy môžu vyblednúť a dokonca sa môže poškodiť ich prirodzený lesk. Pokúste sa aplikovať produkt, ako je Sun hair ochranný sprej na vlasy, na dĺžku vlasov a potom ich zapleťte. Vždy sa snažte fyzicky chrániť pokožku hlavy šatkou alebo klobúkom s dlhšou strieškou.

Olival kokosovo ricínový olej

Vytvorte udržateľnú a inteligentne usporiadanú rutinu starostlivosti

Určite ste dostali informáciu o skvelej senovke gréckej a voňavom rozmaríne na rast vlasov, ako aj amle na starostlivosť o vlasy a dosiahnutie hebkosti a lesku. Aký je však najlepší spôsob usporiadania všetkých týchto produktov v konkrétnom slede? Máme pre vás návrh.

 DEŇ UMÝVANIA 1: Naneste sérum so senovkou gréckou a rozmarínový olej na vlasovú pokožku s klinčekom a masírujte hlavu. Naneste olej Amla na zostávajúcu dĺžku vlasov. Zapleťte si vrkoč alebo si vlasy stočte do drdola. Po hodine alebo dvoch si umyte vlasy ricínovým šampónom. Po vysušení naneste do vlasov kvapku alebo dve argánovo-makadamiového oleja.

DEŇ UMÝVANIA 2: Naneste sérum so senovkou gréckou a rozmarínový olej na vlasovú pokožku s klinčekom a masírujte hlavu. Naneste olej Amla na zostávajúcu dĺžku vlasov. Zapleťte si vrkoč alebo si vlasy stočte do drdola. Po hodine alebo dvoch si umyte vlasy ricínovým šampónom. Po vysušení naneste do vlasov kvapku alebo dve argánovo-makadamiového oleja.

DEŇ UMÝVANIA 3: Naneste na pokožku hlavy rozmarínový olej na vlasovú pokožku s klinčekom a dobre masírujte pokožku hlavy. Naneste olej Amla do dĺžky vlasov. Po hodinke-dvoch pôsobenia si vlasy umyte ricínovým šampónom

DVAKRÁT MESAČNE: Navlhčite si pokožku hlavy vodou, naneste Mikroexfoliant do dlaní a vytvorte s vodou pastu. Vmasírujte pastu do pokožky hlavy a potom opláchnite. Pokračujte v umývaní ricínovým šampónom, opláchnite. Po vysušení naneste kvapku alebo dve argánovo-makadamiového oleja.

Poznámka: Toto je návrh na rutinu, t. j. striedanie produktov v rutine. Dá sa individuálne prispôsobiť pomocou ďalších krokov alebo iných produktov.